Sixt Nederland optimaliseert verhuurproces met InVue

Sixt Nederland, een toonaangevende autoverhuurder, stond voor een aanhoudend probleem in hun verhuurproces. De tablets, essentieel voor het verwerken van verhuurtransacties, waren diefstalgevoelig en kwetsbaar voor valschade.

Dit leidde niet alleen tot beveiligingsproblemen, maar ook tot frequente vervangingen en hoge reparatiekosten. Resatec bood daarop de CT101 als oplossing aan. Sixt Nederland zag onmiddellijk de kans om hun aanhoudende problemen aan te pakken en de efficiëntie van hun processen te verbeteren.

Eerst alles in kaart brengen

Om een goede oplossing aan te reiken, ging onze InVue expert Roland Linting aan de slag om alle bottle necks in kaart te brengen.

  • Batterijproblemen: De tablets vielen regelmatig uit op cruciale momenten, wat het digitale verhuurproces verstoorde.
  • Fysieke schade: Door intensief gebruik en valschade raakten veel tablets beschadigd, wat leidde tot aanzienlijke reparatie- en vervangingskosten.
  • Operationele inefficiënties: Deze problemen dwongen het personeel om terug te grijpen naar papieren formulieren, wat leidde tot vertragingen en ongemak voor zowel medewerkers als klanten.

Vraag uw offerte aan

Deel hier uw gegevens en we maken samen met u een vrijblijvend project, op maat van uw zaak!

Contacteer ons

Sixt Nederland optimaliseert hun verhuurproces met InVue - Resatec
Sixt Nederland optimaliseert hun verhuurproces met InVue - Resatec
Sixt Nederland optimaliseert hun verhuurproces met InVue - Resatec

Een pilot toont de resultaten aan

De oplossing was de InVue CT101, een tabletstandaard die niet alleen diefstal uitsluit, maar ook de tablet voorziet van continue stroomtoevoer. Dit systeem werd geïnstalleerd twee testlocaties.

De CT101 biedt de volgende voordelen:

  • Veilig opladen: Tablets zijn altijd opgeladen en klaar voor gebruik, waardoor het risico op batterijproblemen wordt geëlimineerd.
  • Robuuste bescherming: Bescherming van tablets tegen fysieke schade, wat de kosten voor reparatie en vervanging aanzienlijk vermindert.
  • Verbeterde efficiëntie: Het verhuurproces blijft volledig digitaal, wat de operationele efficiëntie en klanttevredenheid verbetert.
  • 360 graden: Optimaal gebruiksgemak voor de SIXT-medewerker en de klant.
Sixt Nederland optimaliseert hun verhuurproces met InVue - Resatec
Sixt Nederland optimaliseert hun verhuurproces met InVue - Resatec
Sixt Nederland optimaliseert hun verhuurproces met InVue - Resatec

Groot succes

De proefinstallatie van de CT101 bij Sixt Nederland was een groot succes.

  • Geen uitvaltijd: Met tablets die altijd opgeladen waren, was er geen noodzaak meer om terug te grijpen op papierwerk, wat zorgde voor een naadloos digitaal verhuurproces.
  • Kostenbesparing: Significante verlaging van de kosten voor tabletreparaties en vervangingen dankzij de robuuste bescherming van de CT101.
  • Positieve feedback: Zowel personeel als klanten rapporteerden een hogere tevredenheid dankzij de verhoogde betrouwbaarheid en efficiëntie van het verhuurproces.

Verdere uitrol

Onder de indruk van de resultaten besloot Sixt Nederland CT101-units aan te schaffen voor alle locaties in België en Nederland.

Gezien het positieve testresultaat worden er plannen gemaakt om de oplossing op andere locaties uit te rollen, waardoor de operationele efficiëntie en klantenservice op al hun verhuursites verder worden verbeterd.

Sixt Nederland optimaliseert verhuurproces met InVue is klant bij Resatec voor